
Vores hjerne opfatter verden i 3 dimensioner, derfor bør vi også arbejde med tredimensionelle konstruktioner i 3D.
Når vi ser på en tegning i 2D, må vi forestille os, at billedet er i 3 dimensioner. Det er ligesom når man bygger et LEGOhus udfra en instruktionsmanual.
Nogle gange sætter vi brik på det forkerte sted. Hvis vi fortsætter med at bygge efterhånden, vil vi ofte finde ud af, at der er noget galt. Så skal vi tilbage og finde ud af, hvor tingene gik galt, for at kunne rette det.
Den samme analogi kan overføres på byggebranchen.
Det svarer til den kvalitetssikring der bør udføres, men ofte udelades i byggebranchen.
Som resultat deraf opstår mange fejl og mangler, som koster mange penge at udbedre efterfølgende.
For ofte bemærkes fejlene ikke, før det er for sent. En undersøgelse udført af Rambøll i 2010 viste at fejl i byggebranchen årligt koster 13,4 milliarder kroner i Danmark alene!
Hvis konstruktører havde et værktøj, der viste dem en digital tvilling af det byggede, ville mængden af fejl kunne minimeres.
Kvalitetssikring med 3D laserscannere vil være meget lettere, da det scannede vil kunne sammenlignes med det tegnede. Samtidig vil det være muligt at opdage fejlene i realtid.
Det scannede resultat kan endda bruges som dokumentation. Samtidig er det muligt at se dokumentationen og kontrollere for fejl, hvis konstruktionen scannes kontinuerligt.